Om Fagerheim Fjellstugu
 

Fagerheim Fjellstugu ligger inntil riksvei 7, med vei frem året rundt. Nærmeste tettsted er Geilo, som ligger en halvtimes kjøring unna. Fagerheim er den første fjellstua du kommer til når du kjører på riksvei 7 over Hardangervidda om du kjører vestover mot Eidfjord/Bergen. Når skuet over Vidda åpner seg og du kan se Hardangerjøkulen ligge der som en stor hvit kremkake mot nordvest, da ser du også Fagerheim. Beliggende 1.170 moh, i hjertet av Villreinens rike. Vær velkommen!

Fagerheim Fjellstugu ble bygget i 1936 av daværende bestyrer på Krækkja Turisthytte. Han var samtidig gårdbruker på Geilo og hadde sommerfjøs og stølsdrift på Fagerheim. Siden 1972 har beiteretten på 20 kyr tilhørt Fagerheim. I dag er det ingen stølsdrift på Fagerheim. Under krigen ble Fagerheim rekvirert av tyskerne. De førte opp de øvrige bygningene på stedet i forbindelse med at veien over Hardangervidda skulle holdes åpen om vinteren. Noen av disse bygningene er fortsatt i bruk. Fagerheim Fjellstugu eies og drives i dag av Inger-Marie Haaland, som er kjent for å være den første og eneste kvinne som har vunnet det 100 mil lange hundeløpet Finnmarksløpet.   

Du blir tatt vel imot enten du kommer som fjellvandrer eller bilturist. Bor du på Fagerheim drar du fordelen av å kunne kjøre helt til døren og du har samtidig et fenomenalt utgangspunkt for fjellturer på Hardangervidda – i alle himmelretninger. Fjellstua ligger noen hundre meter på nordsiden av riksvei 7 og har stor parkeringsplass, som er åpen for parkering både for gjester på fjellstua og turvandrere forøvrig - både om sommeren og i påskeferien.

Du ønskes velkommen til en knakende koselig fjellstue med trivelige stuer og soverom med litt nostalgi i behold. Pent oppusset, ingen luksus, med skikkelig hjemmekoselig, rent og pent. Vi har ingen rom med bad, og slett ikke boblebad! Men vi tilbyr rene, pene bad med separate dusjrom for menn og kvinner. Deilig med en dusj når du kommer svett og sliten hjem til oss etter å ha vært på tur. Vi leier også ut lekre, nybygde leiligheter med 2 soverom.

Fagerheim Fjellstugu har 50 sengeplasser, fordelt på 20 rom, pluss sovesal med plass til 10 personer. Vi har alt fra enkeltrom, dobbeltrom med separate senger og dobbeltsenger, tremanssrom og store firemannsrom. Stedet har nyoppussete fellesrom (kafeteria, spisesal og peisestue), et rikholdig bibliotek hvor du kan kose deg med massevis av interessante bøker mens du bor på fjellstua. Maten er en opplevelse i seg selv. Vi benytter råvarer fra naturens eget spiskammers – og aller helst det Vidda har å by på av fisk, vilt, bær og sopp. Dersom du velger å bo i rom på fjellstuen, kan du velge å bo kun med frokost inkludert og spise varmmat fra vår a-la-carte meny eller du kan bo prisgunstig med fullpensjon inkludert. Bor du med fullpensjon får du en nydelig 3-retters middag ankomstdagen, får frokost dagen derpå og smører selv din egen niste, mens vi fyller termosen din med drikke for dagens fjelltur. Velger du å bo i leilighet, er du hjertelig velkommen til å spise dine måltider på fjellstuen.

Fagerheim holder vinteråpent i påsken (fredag 30.3. - mandag 9.4.12), Skarverennshelgen og hundekjøreruken (27.4. - 6.5.2012). Vi tar i mot bestillinger på spesielle arrangementer av privat karakter og firma-turer utenom våre sesong-åpningstider. Ta kontakt!

Hjertelig velkommen til Fagerheim!

Postadresse: Fagerheim Fjellstugu, Hardangervidda 53, 3595 HAUGASTØL

Telefon: (0047) 92 25 84 98

Bankkontonr.:  2333 08 28366

IBAN: No2523330828366

SWIFT DNBANOKK

Bankforbindelse: Hol Sparebank, Geilo

 
 
 
 
 
 
Copyright © 2018 Fagerheim Fjellstugu AS