<    
Vi,hundene og hestene
 

Inger-Marie, Fagerheims eier og vertinne
(foto: OJ Myhrvold) 

er 50 år gammel og har hatt hunder i hele sitt voksne liv. Begynte med jakthunder for 20 år siden og har siden jaktet rype og skogsfugl. Hun er reinsjeger og opptatt av vern av vilt og særlig villreinen på Hardangervidda. Inger-Marie er tur- og skifrelst, har bl.a. gått Grønland på tvers på ski og kjørt det lange Femundløpet med 12 hunder fem ganger, de to siste gangene med en 4. plass som resultat og i 2010 med en 2. plass som resultat.

Inger-Marie vant i 2009 det 106 mil lange Finnmarksløpet og er dermed 1. kvinne som har vunnet dette drøyt 100 mil lange løpet. Den 10. mars 2012 står hun igjen på startstreken i Finnmarksløpet. Følg med og se om hun klarer å slå sin egen løyperekord sin fra 2009!

Mange ski- og fjellstøvler er slitt ut gjennom et halvgått liv. Fotoapparat og videokamera er alltid med på tur og innimellom blir det ganske så bra bilder og film. Inger-Marie har alltid vært hestefrelst. Nå, i godt voksen alder, har hun kjøpt islandshest - Birkir fra Blæsastødum (12), som altså er født på Island. Han blir med på alle fot-/kløvturer Inger-Marie skal guide og kanskje møter du Inger-Marie til hest på langtur over fjell og vidde fremover...

Som gjest på Fagerheim, nyter du godt av at Inger-Marie er en meget dyktig kokke, som elsker å lage mat av råvarer fra naturens eget spiskammers - både av vilt og fisk med fjellests bær og spennende urter til. Mest kjent er Fagerheims fantastiske ørretmiddager, hvor du får servert ekte fjellfisk som er fisket i blinkende fjellvann rundt Fagerheim, knalloransje i kjøttet. Må bare smakes og oppleves!

 Min livsoppgave
er å forsøke å gi flere et innblikk i hvordan man kan leve "det gode liv". Selv ever jeg et spennende og godt liv med en stor flokk glade Alaska Huskies. Jeg er opptatt av å høste av - og ta vare på - naturens ressurser og benytter vilt, fisk, sopp og bær, som vi selv skaffer til veie gjennom utallige flotte turer i fjellet, i velsmakende matretter som serveres våre gjester. Vi er bortimot selvforsynte med råvarer sommer og høst. Vi er selv glade i god mat og vin og legger stor vekt på å tilby våre gjester solid og veltillaget mat uten juks og kunstige tilsetninger. Alle som bor hos oss får oppleve den virkelig gode, hjemmekoselige atmosfæren, ekte trivsel og raushet. Gode historier og lun humor sitter løst, så hos oss er huset fylt med MYE latter.

 

Din trygghet
Er vel ivaretatt når du blir med oss på tur. Hardangervidda Villmarksaktiviteter har bygget opp årelang erfaring og har solide kunnskaper innen det vi inviterer deg til å være med på. Vi planlegger våre turer og arrangementer meget nøye. Vi organiserer og tilrettelegger alt slik at du bare kan komme og bli med og være GARANTERT å reise hjem med GODE MINNER OG MASSE KUNNSKAP OM FJELLET. Er du lysten på langtur med hundespann, ta kontakt! Vi arrangerer helt spesielle turer/ekspedisjoner for deg som virkelig vil oppleve noe anderledes. 

Velkommen til Hardangervidda og mitt Fagerheim!

Gode hilsener fra Inger-Marie

 

Birkir og Dimma bor denne vinteren på Tomb Landbruksskole ved Råde og er så heldig å bli ridd og passet på av elevene på hestelinja der.

 

  

 
 
 
 
 
 
Copyright © 2018 Fagerheim Fjellstugu AS